Kandalló

Tüzelőberendezés: lehet nyitott vagy  zárt tűzterű. Lehet jó minőségű öntvény, vagy lemez  kandallóbetét,   KIVÁLÓ minőségű /német/ BRULA, SPARTHERM vagy KRATKI. Továbbá  építhető a tűztér samott téglából. A kandalló tűztérben az égéskor keletkező füstgáz elvezetése kéményen keresztül történik. A tűztérbe (külső légbevezetés), vagy a helyiségbe levegőbevezetés szükséges!   A megfelelő technológia alkalmazásával, lehetőség van a kandalló által termelt hő tárolására is!

LEHETŐSÉG SZERINT A HELYISÉG LÉGELLÁTÁSÁTÓL FÜGGETLEN KÜLSŐ-LEVEGŐ  BEVEZETÉSSEL OLDJUK MEG. 

A kandalló gyors felfűtést biztosít. Ma már az is  biztosítható, hogy ne csak addig tartson a meleg, amíg ég a tűz, hanem a modern technológia alkalmazásával, megfelelő hőtároló kapacitás érhető el!   BRULA cég füstjárati elem modul rendszerelemeiből. A samott kiváló tulajdonságával, tömegének köszönhetően hosszabb hőleadást és magasabb hatásfokot eredményez.  A hagyományos kerámia kályhacsempék vagy hőtároló Brula falépítő lapokból épülő burkolat és a belső részek közt zárt a légtér. /KANDALLÓ TŰZTÉR-től függ! /

A MINDENKI ÁLTAL JÓL ISMERT LÉGFŰTÉSES KANDALLÓK ÉS CSERÉPKÁLYHÁK KEDVEZŐ TULAJDONSÁGAIT ÖTVÖZŐ ÉPÍTÉSI MÓDSZER. NYUGAT-EURÓPAI ORSZÁGOKBAN MÁR RÉGÓTA BEVÁLT, OPTIMÁLIS FŰTÉSI MEGOLDÁS.

A környezet fűtése nem a forró levegő áramoltatásával, hanem a hőtároló anyagokból készülő burkolattal valósul meg. A kandallóknál jellemzően gyorsan felszabaduló hőenergia az építményben akkumulálódik, és lágyan sugárzó, egyenletes melegként jelenik meg. A hagyományos samott vagy Brula hőtároló lapokból épülő burkolat festhető, vakolható, egyéb módon dekorálható. Kályhacsempékkel és egyedi kerámia elemekkel kiválóan ötvözhető, illetve a Duo-Therm fűtőszál beépítésével elektromosan is fűthető. Cserépkályha kellemes sugárzó hőjét adja vissza!

A SZERKEZETEN BELÜL TOVÁBBI AKKUMULÁCIÓS ANYAGOK VAGY FÜSTJÁRATKÉNT ALKALMAZOTT HŐHASZNOSÍTÓK HELYEZHETŐEK EL, AMELYEK NÖVELIK A HŐTÁROLÓ TÖMEGET, ÉS JAVÍTJÁK A HATÁSFOKOT. AZ ÍGY ÉPÜLT KANDALLÓK A TŰZ KIALVÁSA UTÁN MÉG HOSSZÚ ÓRÁKON ÁT MELEGÍTIK A KÖRNYEZETET.

Ezek a rendszerek jó tulajdonságaiknak köszönhetően kiválóan alkalmasak a ma épülő házak komfortos fűtésére. Kevés időráfordítást igényelnek, szakaszos üzemeltetéssel is jól funkcionálnak. A látszatra kandallónak tűnő építmények a kályhák előnyeivel bírnak.

Az alábbi képsor különböző fűtési módozatok működésbeli különbségeit szemlélteti.

Az első ábrán egy hagyományos légfűtéses kandalló felépítése látható. A tűztér által felhevített levegő a burkolat tetején található szellőzőkön keresztül áramlik a lakótérbe.

A második kép esetén az elv ugyanaz, a tűztérbetét viszont vízteres hőcserélővel ellátott, ami a központi fűtés rendszerbe van integrálva. A teljesítmény egy része továbbra is hagyományos légfűtés formájában jelentkezik.

A harmadik ábra már érdekesebb, itt a betét tetején egy hőtároló rendszer van elhelyezve, ami a füstgáz energiáját úgy hasznosítja, hogy a felvett hőt elnyújtva adja át a külső köpenynek, ami minden esetben hőtároló képességű anyagból készül. Jól látható, hogy a burkolat teljesen zárt, így nem közvetlenül a levegőt melegítjük, hanem az egész kályhatestet. Működést és tömeget tekintve ez egy könnyebb kályhának felel meg.

Az utolsó képnél a különbség csak annyi, hogy a füstjárat a tűztér mellet van elhelyezve, amit a megszokottól eltérően szintén zárt légrés vesz körül. Ezzel a módszerrel nagyobb méretű és teljesítményű kályhák építhetőek kiváló hőtároló tulajdonsággal.


      NAGY TELJESÍTMÉNYŰ HŐTÁROLÁS LÉGRÉSES KÁLYHA

BRULA  NAGYTELJESÍTMÉNYŰ HŐTÁROLÓ KANDALLÓ ÉPÍTŐLAPOK 

Az itt látható képek  az ausztriai Sommerhuber kályhacsempegyárban készültek a                                            kályhacsempegyár engedélyével.  

                                                                                   

                                                KÖSZÖNÖM, HOGY ELOLVASTA!  

                                           HA KÉRDÉSE VAN SZÍVESEN SEGÍTEK!                                                      ANNUS ZOLTÁN kályhásmester. Zalaszentmihály, Kossuth L. 4. 8936.              tel: +36 30 277 11 54.                           e-mail: annuszoli@gmail.com                             www.hibridkalyha.hu                                                                                  www.kalyhaszoli.hu                           © Annus Zoltán 8936. Zalaszentmihály, Kossuth L. u. 2
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
elektromos cserépkályha, e-cserépkályha, carlo, carloTSE, carloDUOTERM, elektromos fűtés, villany cserépkályha, elektromos kandalló, elektromos cserépkályha vélemény, elektromos, cserépkályha építés, hordozható elektromos cserépkályha, villanybetét cserépkályhába, villannyal fűtött cserépkályha, elektromos fűtőbetét cserépkályhához, elektromos cserépkályha rezsi kalyhaszoli.hu Kratki kandalló, Spartherm kandalló,BRULA,hőtároló kandalló,füstjáratmodul,e-cserépkályha,elektromos cserépkályha, carlo duo-therm, carlo TSE, BRULApor,BRULA GSL,Hőtároló kandalló, kályhás Zala, Zala Kályhás,Zalai Kályhás, Zalaegerszeg kályhás, kályhás Zalaegerszeg, Kályhás Zala megye, cserépkályha,kályha,kandalló,kemence,kerti konyha,építő,építés.Zala, Zala megye,Vas megye,Somogy megye,Veszprém megye,Győr-Moson-Sopron-Megye,Zalaegerszeg,Nagykanizsa,Zalakaros,Zalaszentgrót, Szombathely,